sisters.co.il

7 באפריל 2024

הונפק על ידי accessiBe

מצב תאימות

אנו מאמינים בתוקף כי האינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אדם ומחויבים לספק אתר אינטרנט שיהיה נגיש לקהל הרחב ביותר, ללא קשר ליכולת. לשם כך, אנו שואפים להתאים ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט 2.1 (WCAG 2.1) ברמה AA של קונסורציום האינטרנט העולמי (W3C). ההנחיות הללו מסבירות כיצד להפוך תוכן אינטרנטי לנגיש לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. הציות להנחיות אלו עוזר לנו להבטיח שהאתר נגיש לעיוורים, אנשים עם לקויות תנועה, לקויות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

האתר שלנו משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לכמה שיותר נגיש בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות מסוימות להתאים את ממשק המשתמש (UI) של האתר ולעצב אותו לפי צרכיהם האישיים.

בנוסף, האתר משתמש ביישום מבוסס בינה מלאכותית הפועל ברקע וממטב את רמת הנגישות שלו באופן קבוע. היישום הזה מתקן את HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים עיוורים, ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם לקויות תנועה.

אם ברצונך ליצור קשר עם בעל האתר, אנא השתמש בדוא"ל הבא: info@sisters.co.il

ניווט באמצעות קורא מסך ומקלדת

האתר שלנו מיישם את טכניקת מאפייני ARIA (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים באמצעות קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר. מיד כשמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד את ההזמנה להיכנס לפרופיל קורא מסך כדי שיוכל לעיין ולתפעל את האתר ביעילות. הנה כיצד האתר שלנו מכסה חלק מדרישות קורא המסך החשובות ביותר:

אופטימיזציה לקורא מסך:
אנו מפעילים תהליך שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם כאשר מעדכנים את האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות קבוצת המאפיינים ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טופס מדויקות; תיאורים לסמלים הניתנים לפעולה (סמלים של רשתות חברתיות, סמלי חיפוש, סמלי עגלות, וכו'); הנחיות אימות לקלטי טופס; תפקידי רכיבים כמו לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודליים (חלונות קופצים), ואחרים.

בנוסף, התהליך הרקעי סורק את כל התמונות באתר. הוא מספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי עצמים בתמונה כתג ALT (טקסט חלופי) עבור תמונות שאינן מתוארות. הוא גם יחלץ טקסטים המשובצים בתוך התמונה באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות לקורא מסך בכל עת, משתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקשים Alt+1. משתמשי קורא מסך גם מקבלים הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא המסך מיד כשהם נכנסים לאתר.

התאמות אלו תואמות לקוראי מסך פופולריים כמו JAWS, NVDA, VoiceOver, ו-TalkBack.

אופטימיזציה לניווט במקלדת:
התהליך הרקעי גם מתאים את HTML של האתר ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר לפעיל באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי ה-Tab ו-Shift+Tab, לתפעל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, להפעיל לחצנים וקישורים באמצעות מקש ה-Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבות סימון באמצעות מקשי החצים, ולמלא אותם באמצעות מקש ה-Spacebar או מקש ה-Enter.

בנוסף, משתמשי מקלדת ימצאו תפריטים לדילוג על תוכן זמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+2, או כרכיב הראשון של האתר בעת ניווט עם המקלדת. התהליך הרקעי גם מטפל בחלונות קופצים שהופעלו על ידי העברת הפוקוס של המקלדת אליהם מיד כשהם מופיעים, ולא מאפשר לפוקוס להיסחף החוצה.

משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כמו "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים), ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לרכיבים ספציפיים.

פרופילי מוגבלות שנתמכים באתר שלנו

פרופיל בטוח לאפילפסיה:
פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי הסרת הסיכון להתקפי אפילפסיה הנובעים מאנימציות מהבהבות או נוצצות ושילובי צבעים מסוכנים.

פרופיל לפגיעות ראייה:
פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה נגיש לרוב הפגיעויות הראייתיות כמו הידרדרות ראייה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ואחרים.

פרופיל ללקויות קוגניטיביות:
פרופיל זה מספק תכונות עזר שונות כדי לעזור למשתמשים עם לקויות קוגניטיביות כמו אוטיזם, דיסלקציה, CVA ואחרים, להתמקד ברכיבים החיוניים בקלות רבה יותר.

פרופיל ידידותי ל-ADHD:
פרופיל זה מפחית באופן משמעותי הסחות דעת ורעשים כדי לעזור לאנשים עם ADHD והפרעות נוירודוולופיות לדפדף, לקרוא ולהתמקד ברכיבים החיוניים בקלות רבה יותר.

פרופיל למשתמשים עיוורים (קוראי מסך):
פרופיל זה מתאים את האתר לתאימות עם קוראי מסך כמו JAWS, NVDA, VoiceOver, ו-TalkBack. קורא מסך מותקן על מחשבו של המשתמש העיוור, והאתר שלנו תואם לו.

פרופיל ניווט במקלדת (לפגיעות תנועה):
פרופיל זה מאפשר לאנשים עם לקויות תנועה לתפעל את האתר באמצעות מקשי ה-Tab, Shift+Tab, וה-Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כמו "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים), ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לרכיבים ספציפיים.

התאמות נוספות לממשק המשתמש

עיצוב וקריאות התאמות גופן:
משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את הריווח, היישור, גובה השורה ועוד.

התאמות צבע:
משתמשים יכולים לבחור בפרופילי ניגודיות צבע שונים כמו בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף את סכמות הצבעים של כותרות, טקסטים ורקעים עם למעלה משבע אפשרויות צביעה שונות.

אנימציות:
משתמשים עם אפילפסיה יכולים לעצור כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. האנימציות שנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, GIFים ומעברים מהבהבים ב-CSS.

הדגשת תוכן:
משתמשים יכולים לבחור להדגיש רכיבים חיוניים כמו קישורים וכותרות. הם גם יכולים לבחור להדגיש רכיבים שנמצאים במוקד או שעליהם מרחפים בלבד.

השתקת אודיו:
משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות בשל השמעה אוטומטית של אודיו. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.

לקויות קוגניטיביות:
אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, מה שמאפשר לאנשים עם לקויות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.

פונקציות נוספות:
אנו מאפשרים למשתמשים לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות נוספות.

תאימות לטכנולוגיות עזר ודפדפנים

אנו שואפים לתמוך בכמה שיותר דפדפנים וטכנולוגיות עזר, כדי שמשתמשינו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם מספר המגבלות הקטן ביותר. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות המרכזיות שמהוות למעלה מ-95% משיתוף המשתמשים, כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), גם עבור משתמשי Windows ו-MAC.

הערות, תגובות ומשוב

למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אדם להתאים את האתר לצרכיו, עשויות להיות עדיין דפים או קטעים שאינם נגישים לחלוטין, נמצאים בתהליך של הפיכה לנגישים, או שאינם מחזיקים בפתרון טכנולוגי מתאים להפוך אותם לנגישים. עם זאת, אנו ממשיכים לשפר את נגישותנו, להוסיף, לעדכן, לשפר את האפשרויות והתכונות שלה ולפתח ולאמץ טכנולוגיות חדשות. כל זאת נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית בהתאם להתקדמות הטכנולוגית. אם ברצונך ליצור קשר עם בעל האתר, אנא השתמש בדוא"ל הבא: info@sisters.co.il

במידה ומצאתם באתר האינטרנט בעיה בנושא הנגישות או שהנכם זקוקים עזרה, אתם מוזמנים לפנות אלינו דרך רכז הנגישות של הארגון:

דפנה דוד קורן

050-2040121

info@sisters.co.il