אז את חושבת לנסות מערכת יחסים לא מונוגמית? נשמעת כמו חוויה מרגשת, אבל רגע לפני שאת קופצת למים העמוקים של דייטינג אלטרנטיבי, כדאי לשים לב לבריאות המינית שלך. איך עושים את זה? פשוט – שומרים על בטיחות מינית. ומסתבר שיש לזה גם יתרונות: מחקרים מראים שאנשים במערכות יחסים לא מונוגמיות, שעושים את הדברים בצורה מסודרת, נראים בריאים יותר ונהנים מבריאות מינית טובה יותר.

אז לא משנה אם את מחפשת קשר פתוח, פוליאמורי, סווינגינג, או יחסים מזדמנים – יש כמה כללים שיכולים לשמור עליך ועל כל המעורבים בריאים, מאושרים ובטוחים.

פוליאמוריה מול א- מונוגמיה – מה ההבדל?

אם את מבלבלת בין פוליאמוריה, א-מונוגמיה וסטייקים במידה מדויקת, אנחנו כאן כדי להסביר. 

פוליאמוריה היא היכולת לאהוב כמה אנשים בו-זמנית באופן רומנטי/רציני. בעוד שלא-מונוגמיה יש מובן רחב יותר הכולל גם קשרים פתוחים, פוליאמוריה, סווינגינג ועוד.

 

מה זו בכלל בריאות מינית?

בריאות מינית זה לא רק להימנע ממחלות מין, אלא גם לשמור על מצב רוח טוב, חוויות מיניות מספקות, ולקבל החלטות חכמות לגבי הגוף שלך ושל כל בני הזוג. כן, זה יכול להיות די מסובך, אבל אם את שומרת על תקשורת בריאה, את בדרך הנכונה!

איך לשמור על בריאות מינית?
בריאות מינית במערכות יחסים אלטרנטיביות דורשת קצת יותר השקעה – זה לא עניין של "אחד ודי". אז הנה כמה טיפים שיעזרו לך לשמור על עצמך:

  • תקשורת פתוחה: דברי על בריאות מינית עם הפרטנרים – פשוט וקל.
  • בדיקות STI תקופתיות: התעדכני בבדיקות, במיוחד כשאת נכנסת ליחסים חדשים. Sexually Transmitted Infection  (זיהום המועבר דרך מגע מיני). מדובר בזיהומים המועברים בין אנשים דרך מגע מיני (נרתיקי, אנאלי, אוראלי) או במגע עם נוזלי גוף (כגון דם או נוזל ממערכות המין).
  • שימוש באמצעי הגנה: קונדומים זה עדיין דבר חשוב (ואל תוותרי עליהם!).
  • הסכמה: כולם חייבים להיות מסכימים – לא שווה אם לא כולם על אותו דף.

 

  • איך מדברים על בריאות מינית בתוך קשרים לא מונוגמיים?


אחד הכללים החשובים ביותר זה לפתוח את השיחה על בריאות מינית בצורה כנה וישירה. המוטו שלך צריך להיות: אם את או הפרטנר.ים לא מרגישים בנוח לדבר על בריאות מינית – אל תמשיכו למגע אינטימי.

אם אתם כן מרגישים בנוח – התחילו בשיתוף מידע: שתפי במצב בריאותך, תשאלי על מצבם של בני הזוג/פרטנרים שלך, ושוחחו על גבולות, הסכמות ואמצעי הגנה. זה יכול להיות פשוט, ישיר ומובן.

מה לגבי צעצועי מין?

אם את נכנסת לעולם של אי-מונוגמיה, וכולכם הסכמתם לדבר על בריאות מינית ולהתנהל בצורה פתוחה, בוודאי גם התנסיתם או חשבתם להתנסות בצעצועי מין. אז איך עושים את זה בצורה בטוחה? 

הנה מספר טיפים חשובים שישמרו על בריאותכן/ם:

  • ניקיון: חשוב לנקות את הצעצועים לאחר כל שימוש. אפשר להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים, או סבון עדין ומים.
  • הימנעי משיתוף אם יש מחלה: אם את או אחד מבני הזוג עם מחלת מין STI, חשוב להימנע משיתוף צעצועים.
  • הגנה נוספת: השתמשי בקונדום על הצעצועים או בחסמים אחרים כדוגמת דנטל דאמס, כשאת משתפת.
  • חומר סיכה: אל תשכחי סיכה! זה חשוב לא רק להנאה, אלא גם לבריאותך, כדי למנוע חיכוך, פציעה וכאבים.

  • יש גם זוגות מונוגמיים שמתגוררים בבתים שונים ומחזיקים צעצוע שונה או את אותו הצעצוע בשני הבתים.

לסיכום:
אם את בוחרת להיכנס למערכות יחסים אלטרנטיביות – ברוכה הבאה לעולם מלא חוויות מרגשות ומגוונות. אבל חשוב לזכור, בריאות מינית היא לא משהו שזורקים לאוויר, אלא משהו שדורש תכנון, תקשורת ואמצעי זהירות.
עם הגישה הנכונה, את תוכלי ליהנות במלוא העוצמה מהמיניות שלך ומהעולם המרגש של מערכות יחסים לא מונוגמיות!

—-

המתנה הכי שווה

הפינוק האולטימטיבי בכרטיס מתנה מסיסטרס! רוצה לפנק חבר? חברה?
כרטיס המתנה של סיסטרס, הדרך המושלמת להראות אהבה...